09 413 166 00

Vaihde ja päivystys 24/7

ark: 8 - 16

la - su: Suljettu

Lukkojen uusimisen prosessi

Lukkojen uusimisen prosessin kulku

Isännöitsijä tai kiinteistön omistaja tekee tarjouspyynnön lukituksen uusinnasta. Tarjouspyynnön asiakirjoihin olisi hyvä liittää kopio aikaisemmasta lukituskaaviosta, siitä lukkoliikkeen on helpoin tehdä tarjous. Mikäli tuota lukituskaaviota ei ole antaa, tekee lukkoliike kiinteistökierroksen isännöitsijän tai huoltomiehen kanssa kiertäen kaikki taloyhtiön lukot ja listaamalla ne. Tämän jälkeen lukkoliike tekee tarjouksen taloyhtiölle, joka tekee valintansa lukkoliikkeestä. Kun lukkoliikkeeksi on valittu Turvatalo –Tapiolan Yleishuolto Oy (myöh. TTYH), etenee prosessi seuraavanlaisesti.

Taloyhtiön hallitus on päättänyt, että asukkaille luovutetaan X kpl avain/huoneisto urakkaan kuuluvana. Asukkaalla on mahdollisuus tilata lisäavaimia tarvitsemansa määrä etukäteen asukkaille erikseen jaettavalla tilauslapulla. Tilauslapulla TTYH tarjoaa myös asukasvaraston riippulukkoa a lisälukoksi turvalukkoa uudelle asunnon avaimelle sarjoitettuna. Lisäksi tarjolla on mm. varmuusketjua ja ovisilmää. Nämä asukkaan omahankinnat TTYH laskuttaa suoraan asukkaalta. Seuraavaksi TTYH tekee tilauksensa lukkotehtaalle. Lukkotehtaan toimitusajan jälkeen uudet lukot ja avaimet tulevat lukkotehtaalta lukkoliikkeeseen. Taloyhtiö ja TTYH sopivat tiedotteen jakamisesta asukkaille. Etukäteen sovitaan kuka hoitaa avainten jaon ja missä avainten jako tapahtuu. Tiedotteessa kerrotaan ainakin:

  • Taloyhtiö on päättänyt uusia/uudelleensarjoittaa kiinteistön lukot. Avaimet jaetaan osakkaille tai vuokralaisille etukäteen X:n toimesta. Mikäli asukas ei pääse avaimiaan noutamaan mainittuna ajankohtana voi hän noutaa avaimensa X:sta.

  • Avaimet luovutetaan ainoastaan huoneiston omistajalle tai hänen valtuuttamalleen henkilölle. Avaimia noutavan on esitettävä henkilöllisyystodistus. Avainten noutajan oikeellisuus todennetaan isännöitsijän TTYH:lle toimittamasta talokirjaotteesta.

  • Lukkojen uusiminen tullaan aloittamaanasuntojen lukoista. Seuraavaksi jatketaan  taloyhtiön yleisistä tiloista sekä rappujen ulko-ovista. Osan aikaa asukas joutuu siis kantamaan sekä uutta että vanhaa avainta mukanaan. Kun asukas huomaa asuntonsa lukon vaihdetuksi, voi hän pudottaa vanhat avaimensa tiedotteessa ilmoitettuun paikkaan. Asukkaan tulee siis noutaa avaimensa ennen töiden aloitusta, sillä muuten saattaa pääsy esim. rapun ovista estyä.

  • HUOM! Urakan aikana tulee mahdolliset asuntojen turvalukot pitää avoinna. TTYH:n lukkosepät tiedottavat pari päivää etukäteen asuntoihin, kun asunnon lukon uusiminen tapahtuu.

Myöhemmin lisäavaimia tarvitessaan ottaa asukas yhteyttä isännöitsijätoimistoon, joka tarkistaa asukkaan oikeuden tilata avaimia. Isännöitsijätoimisto toimittaa avaintilauksen Turvatalo –Tapiolan Yleishuoltoon, joka lähettää avaimista laskun asukkaalle etukäteen. Laskun tultua maksetuksi tilataan avaimet lukkotehtaalta. Kun avaimet ovat noudettavissa, ilmoittaa lukkoliike saapuneista avaimista asukkaalle tekstiviestillä.

Turvatalo –Tapiolan Yleishuolto Oy

Ahertajantie 6 A
02100 Espoo
[email protected]
09-413 16600