Taloyhtiön turvallisuus uudelle tasolle

Helsingin Malminkartanossa sijaitseva asunto-osakeyhtiö Rukkilanrinne 4 on vuonna 1989 rakennettu 23 asunnon taloyhtiö. Vanhan mekaanisen lukituksen patentti oli tullut taloyhtiössä tiensä päähän ja turvallisuustason nostamiseen lähdettiin miettimään uutta lukitusratkaisua

”Olen itse asunut taloyhtiössä alusta saakka, ja tiedän, että avaimia on vuosien varrella mennyt hukkaan. Niitä on löytynyt pihalta tai jäänyt palautumatta vuokralaisilta”, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jarmo Rissanen. ”Kellaritiloihin on menty avaimella sisään ja murtauduttu kellarivarastoihin.”

Asukasvaihtuvuus etenkin vuokralla olevien asuntojen osalta aiheutti mekaanisen lukitusjärjestelmän säännöllistä uudelleen sarjoittamisen tarvetta. Taloyhtiössä on elinkaarensa aikana myös tehty useita remontteja, joiden yhteydessä urakoitsijoille on luovutettu avaimia. Patentoimattoman avainjärjestelmän kohdalla on mahdotonta varmistaa, että kaikki kopiot yleisavaimista ovat palautuneet.

Pitkä kokemus herättää luottamusta

Lukitusremonttiin ryhdyttiin kartoittamalla sopivia lukkoliikkeitä. Turvatalo Tapiolan Yleishuolto valikoitui kumppaniksi pitkän yhteistyön ja luotettavuuden perusteella. ”Heillä on yli 60 vuoden kokemus alalta ja olen tehnyt heidän kanssaan onnistuneesti yhteistyötä jo kauan”, toteaa Rissanen.

Lukitusprojekti sujuikin varsin vaivattomasti ja nopeasti. Taloyhtiön vaatimukset uudelle lukitusjärjestelmälle olivat turvallisuus, helppokäyttöisyys ja kulkuoikeuksien vaivaton ja kustannustehokas hallinta. ”Tältä pohjalta esittelimme taloyhtiön hallitukselle eri valmistajien digitaalisia lukitusjärjestelmiä ja teimme tarjoukset. Tämän perusteella taloyhtiön ratkaisuksi valikoitui ABLOY PULSE”, kertoo Jyrki Taavitsainen Turvatalo Tapiolan Yleishuollosta.

”Meille tärkeää oli Abloyn vahva brändi, pitkä kokemus ja kotimaisuus, se herättää luottamusta. Ja toki ratkaisun hinta vaikutti valintaan. Hyödynsimme myös avainkampanjan, jonka ansiosta saimme yhden avaimen per huoneisto veloituksetta”, Rissanen perustelee valintaa.

Uusi lukitus vanhoja osia hyödyntäen

Taavitsainen sanoo, että taloyhtiössä siirryttiin mekaanisesta digitaaliseen varsin helposti ja kustannustehokkaasti vaihtamalla lukkoihin vain saapaspesät. ”Vanhat helat olivat edelleen käyttökelpoisia, joten asennus kävi nopeasti ja näppärästi. Lisäksi säästettiin rahaa ja luontoa, kun pystyttiin hyödyntämään olemassa olevia osia.”  

 

Taloyhtiön kaikkien kolmen rapun alaoveen asennettiin lukijat, joita asukkaat aktiivisesti käyttävät sisään kulkiessaan. Näin avainten päivittäminen tapahtuu säännöllisesti ja järjestelmä pysyy ajan tasalla. ”Uuden avaimen käyttö vaati alkuun totuttelua, mutta nyt kulkeminen sujuu asukkailta oikein hyvin, ei ole valituksia kuulunut”, Rissanen tuumaa.   

ABLOY PULSE – digitaalinen lukitus- ja kulunhallintajärjestelmä

Pulse ei vaadi paristoja tai kaapelointia: järjestelmä saa tarvitsemansa energian avaimen työntöliikkeestä. Avainpesään Pulsessa käytetään uusinta, huippuluokan SEOS®-salausteknologiaa, joka luo järjestelmän tuotteiden välille salatun ja murtamattoman yhteyden. Varmatoiminen ja helppokäyttöinen Pulse takaa sujuvan liikkumisen kohteessa – yhdellä avaimella.

Taloyhtiöissä voi antaa kulkuoikeuden kaikkiin asukkaan käyttämiin lukkoihin, kuten asunnon, varaston, kerhohuoneen ja saunan lukkoon. Kulkuoikeudet ohjelmoidaan lukkoihin ja avaimiin käyttäjätarpeiden mukaisesti. Avaimiin voidaan tarvittaessa tehdä muutoksia kiinteistöön asenettavasta avaimenpäivityspisteestä, jopa etänä. Lue lisää »

Turvatalo on täyden palvelun Abloy- ja iloq-valtuutettu lukkoliike.

Tutustu myös ABLOY® CUMULUS – avaimettomaan kulunhallintaan

ABLOY CUMULUS yhdistää laadukkaat lukitustuotteet turvalliseen kulkuoikeuksien hallintaan ja mahdollistaa sujuvan kulkemisen kohteisiin mobiililaitteen avulla. Luotettavan pilvipalvelun kautta eri sovelluksiin integroituva CUMULUS tarjoaa avaimet avaimettomaan pääsyyn.

CUMULUS sisältää avaimettomia kulunhallintaratkaisuja, kuten mobiiliavaimia, riippulukkoja ja laiteohjaimia. Valikoima on täydentymässä myös avainsäilöillä, kaappilukoilla ja ovilukoilla. Tuotteita voi hallita lähes millä tahansa hallintaohjelmistolla.