Menu

TURVALLISUUTTA VUODESTA 1959.

Turvatalo – Tapiolan Yleishuolto Oy
Ahertajantie 6 A, 02100 ESPOO
Myymälä avoinna ark. 08-16
Julkisen liikenteen reittiopas »

 

 

 

 

Kotitaloudet

Kodin turvallinen lukitus on luonnollisesti erittäin tärkeää

Asiakkaittemme kokonaisturvallisuus on meille ykkösasia. Siksi olemme kehittäneet tuote- ja palvelupaketteja, joista on helppo rakentaa kunkin asiakkaan tarpeisiin soveltuva ratkaisu. Kodin turvallisuus tarkoittaa sekä kodin että arvotavaroiden suojaamista.

  • Pitkäsalvan turvallinen lukinta. Mikäli FIX-pitkäsalvan kanssa käytetään painiketta sekä sisä- että ulkopuolella, tulee asennuksessa käytää pakkauksessa olevaa murtosuojakaraa, jotta varmistetaan pitkäsalvan turvallinen käyttö
  • Käytettäessä turvalukkoa normaali lukon lisälukkona, saadaan  murtovarma sekä myös ennalta ehkäisevä ratkaisu kodin tai yrityksen suojaamiseen.
  • Kun/jos lainaat avaimia ulkopuolisille, tarkista että saat alkuperäiset avaimet takaisin. Abloy Classic, Ura-avaimet ja Exec-avaimet voi teettää pikasuutareilla. Tarvittaessa sarjoituta lukkosi uudelleen suojatuille Abloy Sento tai Abloy Protec2 -avaimille.
  • Muista käyttää valtuutettua lukkoliikettä lukkohankinnoissa. Älä osta ovelta ovelle kauppiailta.

 

Tarjoamme myös monipuoliset älylukkoratkaisut. Tutustu älylukkoihimme täällä.

Oikea lukitus kotiisi

Seuraavat asiat on hyvä tarkistaa.

Ovien vahvuus ja kätisyys

Kaikkiin oviin ei tule automaattisesti samanlaista lukitusta/-lukkoa. Tee luettelo niistä ovista minne lukituksen tarvitset. Kirjaa ylös oven paksuus ja opvimateriaali, onko kyseessä lasiovi vai umpiovi. Myöskin on ensiarvoisen tärkeätä tietää oven kätisyys ja tieto aukeaako ovi ulospäin vai -sisäänpäin. Myöskin tieto kummallapuolen ovea on saranat ulkoapäin katsottaessa. Jos olet ostanut uuden oven, on ovessa yleensä lukkorunko jo valmiina, silloin et oven kätisyystietoja tarvitse.

lukituksen uusiminen, sulkija ja kätisyys

Lukkorungot

Jos olet ostanut uudet ovet, on lukkorungot siis yleensä jo oveen asennettuina. Kirjaa ylös lukkorungon tyyppi jonka näet lukkorungon rintalevystä (esimerkiksi LC102). Myöskin lukkorungon tyyppi on usein kirjattuna ovitoimittajan tilausvahvistuksessa, joten avaamattomia ovipaketteja ei tämän takia vielä tarvitse avata. Ottamalla lukkorungosta ja ovesta kännykällä kuva auttaa asian selvittämisessä. Näillä tiedoilla löydämme yhdessä kanssasi oikean ratkaisun oviesi lukitsemiseen.

lukituksen uusiminen, lukkorunko ja ovenvahvuus

Lisätarvikkeet oviin

Lukituksen, avainpesien lisäksi tarvitset oviisi painikkeita, vetimiä, kilpiä, ovijarruja tai muita heloituksia. Vaihtoehtoihin voit tutustua etukäteen Abloyn nettisivuilla Abloy.fi

Avainpesien sarjoitus samalle avaimelle

Mikäli ostat useamman avainpesän, kannattaa miettiä niiden sarjoittamista samalle avaimelle. Avainpesien sarjoittaminen onnistuu helposti liikkeestämme. Jos tarvitset riippulukkoja tai muita Abloy lukkoja saat nekin samalle avaimelle sarjoitettuna. Ja, jos sinulla onkin vaikka mökillä yksi avain käytössä, voit sarjoittaa uudet lukot juuri tälle kyseiselle avaimelle. Helppoa ja helppokäyttöisyyttä.

Tyyliä ja toimivuutta

ABLOY-tuotteistosta löytyy upeita ratkaisuja remontoitavaan kotiin.

Avainnippu

Vanhan lukituksen uusiminen samaan aikaan remontin yhteydessä on paikallaan. Uusien lukkojen takalukitusmahdollisuudet luovat lisäturvaa ja helppokäyttöisyyttä. Mahdollisesti aikaisemmin kadonneet avaimet ovat turvallisuusriski. Sarjoituta lukkosi siis uusille suojatuille avaimille niin voit olla varma, etteivät aikaisemmat avaimesi enää avaa oviasi. Jos aikaisemmin sinulla on ollut useampia avaimia kotiisi, saat nyt kaikki lukot toimimaan samalla avaimella.

Tyylikkäät Abloy-painikkeet luovat kotiisi hillittyä linjakkuutta tai rohkeaa ilmeikkyyttä. Muodon ja mukavuuden yhdistäviä ulko- ja sisäoven painikkeita ovat olleet suunnittelemassa useat kotimaisen muotoilun huippunimet, kuten Alvar Aalto, Timo Sarpaneva sekä Ristomatti Ratia. Mieleisesi designin pintakäsittelyn voit valita useammasta eri vaihtoehdosta.

Pyydä yhteydenottoa aiheeseen liittyen