09 413 166 00

Vaihde ja päivystys 24/7

ark: 8 - 16

la - su: Suljettu

Avainjärjestelmät

Pidä huoli että hallussasi on ainoastaan alkuperäisiä Abloy-avaimia. Tai, jos olet lainannut avaimiasi, katso että takaisin saamasi avaimet ovat varmasti alkuperäisiä Abloy-avaimia. Avaimen leimauksella on helppo tunnistaa avaimet.

 

Kadonneet avaimet

Avain on arvoesine ja avainten haltijoista tulee pitää lukua. Kun luovutat avaimen jollekkin lainaan, varmista että saat juuri saman avaimen takaisin. Tarkistamista helpottaa jos avaimet ovat leimattuja. Mikäli avaimia on teillä tietämättömillä, koko kiinteistön lukitusta ei välttämättä tarvitse uusia, vaan pelkkä lukkojen sarjoittaminen voi riittää. Näin saadaan aikaisemmat kadonneet avaimet pois lukoista. Suosittelemme aina sarjoituksen uusimista, mikäli tärkeitä avaimia on kadonneena.

Tarve sarjoituksen uusimiseen lisääntyy, mikäli lukoissa on käytössä sellainen avainjärjestelmä, johon voidaan teettää avaimia missä tahansa pikasuutarissa pelkkää avainta näyttämällä. Koko kiinteistön sarjoituksen uusimisen yhteydessä kannattaa harkita avainhallintaohjelmiston hankkimista helpottamaan avainten ja avaintenhaltijoiden ylläpidossa. Kts. Avainhallinta kohta yrityksemme nettisivuilta.

 

Tunnista Abloy avain

ABLOY EASY

EASY-avaimen väritunniste on huomattavasti aikaisempia suurempi. Tämä tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia avaimen personointiin ja tuo ripauksen väriä ja leikkisyyttä elämään.

ABLOY EXEC

Avaimessa oleva väritunniste on avaimen lehden sivussa ja muodoltaan pyöreä. Avaimen lehdessä on kulmikas muoto ja ABLOY-teksti on sijoitettu viistoon.

ABLOY SENTO

Avaimen väritunniste on avaimen lehden keskellä ja muodoltaan soikea. Avaimen lehden muoto on pyöreämpi ja ABLOY-teksti on sijoitettu vaakasuoraan.

ABLOY PROFILE

ABLOY CLASSIC

Abloyn avaimet kotiin ja työpaikalle

Laadukkaat ja turvalliset ABLOY-avaimet saat meiltä. Jos jokin alla olevista avainprofiileista on sinulla käytössä, harkitse vakavasti lukkojen uusimista tai uudelleensarjoittamista. Abloy-avaimen teettäminen on nykyään yksinkertainen prosessi: allaolevia Abloyn avaimia pystytään valmistamaan esim. pikasuutareissa ilman mitään valvontaa.

Avainjärjestelmien päättyvät patentit

ABLOY EXEC -avainprofiilin patentti päättyi 25.3.2013.

Silloin kun kaikki avaimet ovat hallussasi, etkä ole kadottanut niitä tai lainannut avaimiasi henkilöille jotka ovat saattaneet tehdä niistä lisäkopioita, itse lukitusturvallisuus ei heikkene. Lukitusjärjestelmä on edelleen yhtä turvallinen kuin aikaisemminkin. Mikäli tunsit piston itsessäsi, että kaikki ei ole hyvin, kannattaa muuttaa lukitus uudelleen ABLOY SENTO -avainprofiilille.

ABLOY SENTO on kodin ja yritysten avainprofiilienhuippua niin turvallisuudeltaan kuin käyttömukavuudeltaankin. Tuoreimmat Abloy Exec -lukitukset voit helposti kauttamme sarjoituttaa Abloy Sento -lukitukseen, tämä tapa on edullisempi kuin uusia avainpesät kokonaisuudessaan. Jos sinulla on uusi ovi tai vaikka rakenteilla oleva pientalo, on ratkaisusi ilman muuta Abloy Sento ja hankit itsellesi kauttamme valmiiksi sarjoitetut avainpesät.

Vanhat ABLOY-avainjärjestelmät CLASSIC, PROFILE ovat edelleen yleisesti käytössä, jos kaikki avaimet ovat hallussasi, etkä ole kadottanut niitä tai lainannut avaimiasi henkilöille, jotka ovat saattaneet tehdä niistä lisäkopioita, on avainturvallisuutesi kunnossa. Mutta muista vielä, mikäli lukituksesi on ennen vuotta 1996, saattavat lukkosi olla takalukitsemattomia, tälläinen lukitus on vanhanaikainen ja ei vastaa nykyaikaisen lukituksen tarpeita. Ota yhteys meihin niin päivitämme lukituksesi uudeksi.

Lisäavainten tilausprosessi

Kodin ja yritysten avainjärjestelmistä ABLOY SENTO ja ABLOY PROFILE ovat tehdastasoisia järjestelmiä. Lisäavaimet valmistetaan Abloy Oy:n Joensuun tehtaalla ja voit tilata niitä ainoastaan yrityksemme kautta. Olemme ABLOY-valtuutettu lukkoliike ja tilaaminen kauttamme on helppoa.

Kerrostalo- tai rivitaloyhtiöiden sarjalukostojen lisäavaimet hankitaan isännöitsijän kautta, joka välittää tilauksen yritykseemme. Isännöitsijä tarkistaa että olet talon kirjoilla ja sinulla on oikeus tilata lisäavaimia. Lähetämme sinulle ensin laskun avaimista, kun lasku on maksettu, tilaamme avaimesi lukkotehtaalta. Kun lisäavaimet ovat tulleet meille, lähetämme sinulle tekstiviestin kännykkääsi, ja voit noutaa avaimet myymälästämme.

Myymälämme sijaitsee Tapiolassa Ahertajantie 6 A:ssa (aivan WeeGee museon pääovea vastapäätä). Myymälämme on avoinna arkisin klo 8–16, lauantaisin myymälämme on suljettuna. Avaimiasi noudettaessa sinua pyydetään esittämään henkillöllisyystodistus.