Menu

TURVALLISUUTTA VUODESTA 1959.

Turvatalo – Tapiolan Yleishuolto Oy
Ahertajantie 6 A, 02100 ESPOO
Myymälä avoinna ark. 08-16
Julkisen liikenteen reittiopas »

 

 

 

 

Lukitus uuteen kotiin

Uuden kodin lukitus ja ovet

Muutettaessa uuteen kotiin tulee tarkistaa uuden kodin lukitusturvallisuus. Tarkista, että saat kaikki avaimet joita on tehty asuntoosi, tarkista että kaikki avaimet ovat alkuperäisiä Abloy-avaimia, sen huomaat siitä, että alkuperäisessä avaimessa lukee Abloy-sana. Jos avainnipussa, joka sinulle luovutetaan on muita kuin Abloy-avainaihioita ja ne kuitenkin avaavat kotiovesi, ei ole tietoa kuinka monta avainta on jäänyt luovuttamatta. Jos näin on, sarjoituta kaikki lukkosi uudelleen kauttamme.

Lukot on hyvä sarjoituttaa uudelleen, jos avaimia katoaa, jos muutat tai avaimet ovat kuluneita. Uudelleensarjoittamisen jälkeen lukot eivät enää avaudu vanhoilla avaimilla. Samalla sarjoituksen yhteydessä lukkoseppämme tarkistaa muutenkin oviympäristön toimivuuden.

Asunnon myyntitilanteessa ja jos lukkosi ovat ABLOY SENTO -avainjärjestelmää, muista tehdä omistajanmuutos myös avainkorttiin. Uuden kortin voit tilata myymälästämme esittämällä Abloy.fi-sivuilla rekisteröidyn ja allekirjoitetun avainkortin, avaimen, henkilöllisyystodistuksen sekä kauppakirjan tai muun todistuksen omistussuhteen muutoksesta. Ostaessasi uuden asunnon, pyydä edelliseltä asunnon omistajalta avainkortti ja tarkista, että saat avaimia avainkorttiin merkityn määrän.

Pyydä yhteydenottoa aiheeseen liittyen >>

Abloy lukitus uuteen kotiin - Tapiolan Turvatalo

Kun valitset ovia kotiisi, seuraavat asiat on hyvä pitää mielessä:

Ovien vahvuus ja kätisyys

Kaikkiin oviin ei tule automaattisesti samanlaista lukitusta/-lukkoa. Tee luettelo niistä ovista minne lukituksen tarvitset. Kirjaa ylös oven paksuus ja ovimateriaali, onko kyseessä lasiovi vai umpiovi. Myöskin on ensiarvoisen tärkeätä tietää oven kätisyys ja tieto aukeaako ovi ulos vai -sisäänpäin. Tarvitset myös tiedon saranoiden sijainnista. Uudessa ovessa on usein lukkorunko jo valmiina, jolloin et oven kätisyystietoja tarvitse.

lukituksen uusiminen, sulkija ja kätisyys

Lukkorungot

Kun ostat uuden oven, on lukkorungot usein jo asennettu oveen. Kirjaa ylös lukkorungon tyyppi jonka näet lukkorungon rintalevystä (esimerkiksi LC102). Myöskin lukkorungon tyyppi on usein kirjattuna ovitoimittajan tilausvahvistuksessa, joten avaamattomia ovipaketteja ei tämän takia vielä tarvitse avata. Ota kuva lukkorungosta ja ovesta, niin saamme oikeat tiedot. Näillä tiedoilla löydämme yhdessä kanssasi oikean ratkaisun oviesi lukitsemiseen.

lukituksen uusiminen, lukkorunko ja ovenvahvuus

Lisätarvikkeet oviin

Lukituksen, avainpesien lisäksi tarvitset oviisi painikkeita, vetimiä, kilpiä, ovijarruja tai muita heloituksia. Vaihtoehtoihin voit tutustua etukäteen Abloyn nettisivuilla.

Avainpesien sarjoitus samalle avaimelle

Mikäli ostat useamman avainpesän, kannattaa miettiä niiden sarjoittamista samalle avaimelle. Avainpesien sarjoittaminen onnistuu helposti liikkeestämme. Jos tarvitset riippulukkoja tai muita Abloy-lukkoja, saat nekin samalle avaimelle sarjoitettuna. Mikäli sinulla onkin vaikka mökillä yksi avain käytössä, voit sarjoittaa uudet lukot juuri tälle kyseiselle avaimelle. Helppoa ja kätevää!

Pyydä yhteydenottoa aiheeseen liittyen >>