09 413 166 00

Vaihde ja päivystys 24/7

ark: 8 - 16

la - su: Suljettu

Kodin turvallisuus ja lukitus

Toimiva ja turvallinen koti ottaa huomioon asukkaiden yksilölliset tarpeet. Kodin lukituksen toimivuudesta huolehtiminen on erityisen ajankohtaista muuton tai remontin yhteydessä. Olemme kehittäneet tuote- ja palvelupaketteja, joista on helppo rakentaa kunkin asiakkaan tarpeisiin soveltuva ratkaisu.

Lukitusratkaisut uuteen kotiin

Muutettaessa uuteen kotiin tulee tarkistaa uuden kodin lukitusturvallisuus. Tarkista ensiksi, että saat kaikki avaimet, jotka sopivat asuntosi lukkoihin  ja mahdollinen tarve uudelleensarjoitukselle.

Tarkista myös, että kaikki avaimet ovat alkuperäisiä Abloy-avaimia. Jos avainnipussa, joka sinulle luovutetaan on muita kuin Abloy-avainaihioita, ja ne kuitenkin avaavat kotiovesi, ei ole tietoa kuinka monta avainta on jäänyt luovuttamatta. Jos näin on, sarjoituta kaikki lukkosi uudelleen kauttamme. Uudelleensarjoitus on syytä tehdä myös, jos avaimia katoaa ja avaimet ovat kuluneita. Uudelleensarjoittamisen jälkeen lukot eivät enää avaudu vanhoilla avaimilla.

Jos lukkosi ovat ABLOY SENTO -avainjärjestelmää, muista tehdä omistajanmuutos myös avainkorttiin. Uuden kortin voit tilata myymälästämme esittämällä Abloy.fi-sivuilla rekisteröidyn ja allekirjoitetun avainkortin, avaimen, henkilöllisyystodistuksen sekä kauppakirjan tai muun todistuksen omistussuhteen muutoksesta. Ostaessasi uuden asunnon, pyydä edelliseltä asunnon omistajalta avainkortti ja tarkista, että saat avaimia avainkorttiin merkityn määrän.

Kodin lukituksen uusiminen remontin yhteydessä

Vanhan lukituksen uusiminen ajantasaiseksi remontin yhteydessä on paikallaan. Uusien lukkojen takalukitusmahdollisuudet luovat lisäturvaa ja helppokäyttöisyyttä. Mahdollisesti aikaisemmin kadonneet avaimet ovat turvallisuusriski. Sarjoituta lukkosi uusille suojatuille avaimille niin voit olla varma, etteivät aikaisemmat avaimesi enää avaa oviasi. Jos sinulla on aikaisemmin ollut useampia avaimia kotiisi, saat sarjoituksen avulla kaikki lukot toimimaan samalla avaimella.

Lue uudesta digitaalisesta Yale Doorman -älylukosta.

Ohjeita kodin lukitukseen

Lukkorungot

Jos olet ostanut uudet ovet, on niissä lukkorungot yleensä jo oveen asennettuina. Kirjaa ylös lukkorungon tyyppi, jonka näet lukkorungon rintalevystä (esimerkiksi LC102). Lukkorungon tyyppi on usein kirjattuna ovitoimittajan tilausvahvistuksessa, joten avaamattomia ovipaketteja ei tämän takia vielä tarvitse avata. Voit myös ottaa lukkorungosta ja ovesta kännykällä kuvan. Näillä tiedoilla löydämme oikean ratkaisun oviesi lukitsemiseen.

Ovien vahvuus ja kätisyys sekä lisätarvikkeet

Kaikkiin oviin ei tule automaattisesti samanlaista lukitusta tai llukkoa. Tee luettelo kaikista ovista, joihin tarvitset lukituksen. Kirjaa ylös myös oven paksuus ja ovimateriaali sekä oven kätisyys, eli tieto aukeaako ovi ulospäin vai sisäänpäin. Lisäksi tarvitaan tieto siitä, kummalla puolella ovea saranat ovat ulkoapäin katsottaessa. Jos olet ostanut uuden oven, on lukkorunko ovessa yleensä jo valmiina, ja kätisyystietoja ei tarvita.

Avainpesien sarjoitus samalle avaimelle

Mikäli ostat useamman avainpesän, kannattaa miettiä niiden sarjoittamista samalle avaimelle. Avainpesien sarjoittaminen onnistuu helposti liikkeestämme. Jos tarvitset riippulukkoja tai muita Abloy lukkoja saat nekin samalle avaimelle sarjoitettuna. Ja, jos sinulla onkin vaikka mökillä yksi avain käytössä, voit sarjoittaa uudet lukot juuri tälle kyseiselle avaimelle. Katso avainpesien kasausohje.

Saatat myös tarvita oviisi painikkeita, vetimiä, kilpiä, ovijarruja tai muita heloituksia. Vaihtoehtoihin voit tutustua etukäteen Abloy.fi-sivuilla. Muodon ja mukavuuden yhdistäviä ulko- ja sisäoven painikkeita ovat olleet suunnittelemassa useat kotimaisen muotoilun huippunimet, kuten Alvar Aalto, Timo Sarpaneva sekä Ristomatti Ratia. Mieleisesi pintakäsittelyn voit valita useammasta eri vaihtoehdosta.

Hyvä huomioda turvallisessa lukituksessa:

  • Harkitse turvalukon hankkimista normaalin lukon lisäksi.
  • Kun/jos lainaat avaimia ulkopuolisille, tarkista että saat alkuperäiset avaimet takaisin. Abloy Classic, Ura-avaimet ja Exec-avaimet voi teettää mallin mukaan meilläkin. Jos lukituksessasi tai avaimissasi ongelmia, muuta lukkosi suojatuille Abloy Easy -avaimille.
  • Jos elektromekaaninen lukitus, tai jopa ovesi avaaminen vaikka kännykällä kiinnostaa, otathan yhteyttä. Käydään vaihtoehdot läpi.
  • Muista käyttää valtuutettua lukkoliikettä lukkohankinnoissa. Älä osta ovelta ovelle kauppiailta.