09 413 166 00

Vaihde ja päivystys 24/7

ark: 8 - 16

la - su: Suljettu

Lukkoseppä

Lukkojen sarjoitus ja uusiminen

Lukkojen sarjoittaminen helpottaa elämää, keventää avainnippua ja nopeuttaa arkea, kun lukuisten eri avainten sijasta pärjäät yhdellä tai kahdella avaimella. Lukkojen sarjoitus on helppo tehdä lukkojen uusinnan yhteydessä.

Vaihda nykyaikaisiin lukkoihin ja suojattuun avainprofiiliin

Mikäli taloyhtiönne lukot ovat vanhoja, vanhempia kuin vuodelta 1996, kannattaa uusia taloyhtiönne lukitus. Uusimmat Abloy Exec -lukot (vasemmalla Abloy Exec avain) voidaan uudelleensarjoittaa uuteen Abloy Sento -avainprofiiliin (oikealla).

Nyrkkisääntönä voi sanoa että 2000-lukua vanhemmissa Abloy Exec -lukostoissa uusitaan kuluneet avainpesät uusilla avainpesillä.

Lukituksen uusinnassa on myös tärkeää huomioida asunnosta poistuminen mahdollisessa hätätilanteessa. Yhtiömme esittää, että oven sisäpuolella tulisi olla avainpesän sijaan vääntönuppi, mikä on myös paloviranomaisten toive. Vääntönupista saat hätätilanteessa lukon auki myös lukon ollessa takalukittuna.

Jos taloyhtiönne lukot ovat kovin vanhoja, esim 1960-luvulta tai jopa vanhempiakin, tällöin käytetään Abloy-vaihtolukkopaketteja, joista yrityksemme tekee mielellään teille hyvän tarjouksen.

Taloyhtiön tehdessä koko talon lukkojen uusinnan, teemme asukaskohtaisen tarjouksen lisäturvalukoista, ovisilmistä, varmuusketjusta ja muista turvatuotteista. Laskutus näistä tapahtuu suoraan asukkaalle.

Lukkojen huolto kotona tai ammattilaisella

Lukkojen säännöllisellä huollolla varmistat lukkojen moitteettoman toiminnan vuodesta toiseen. Lukkojen omatoiminen huolto on varsin vaivaton toimenpide: tippa ompelukone- tai lukkoöljyä lukon teljille, avainpesään sekä sisäpuolen vääntönupin juureen. Tarkista, että vääntönupin ja painikkeen ruuvit ovat tiukasti kiinni.